Cuma, Mart 20, 2009

ÇANAKKALE ZAFERİ

Seyit Onbaşı ve Torunu

Vatana olan sadakati nedeniyle kanının son damlasına kadar savaşan Türk askeri, büyük kayıplar yaşadığı anlarda dahi cesaretini ve umudunu yitirmemiştir.

Türk tarihinin dönüm noktasını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin istiklâl ve egemenlik yolunda verdiği destansı mücadelenin diğer adıdır. Şehitler diyarı olarak bilinen Çanakkale'de toprağın her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti'nin, gösterdiği, insan üstü gayretin ödülü olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Şavaşı'nın kazanılmasının kilometre taşıdır.

Türk Milleti, yokluğa, yoksulluğa, donanımsız ordusuna rağmen Çanakkale'nin geçilmez olduğunu, esaret zincirlerini kırarak ve yeniden şaha kalkarak tüm dünyaya kanıtlamıştır. Kumkale'de, Beşike'de, Bolayır'da, Seddülbahir'de, Arıburnu'nda, Kabatepe'de, Conkbayırı'nda, Anafartalar'da verdiği bağımsızlık savaşı ile düşman donanmalarını Boğaz'ın serin sularına gömen Türk Milleti, karada da düşmana geçit vermemiştir.

Askeri deha Mustafa Kemal kumandasında yapılan Çanakkale Savaşı; Mehmetçiğin azmi, Anadolu insanının da inancı sayesinde üstün donanımlı düşman ordularının büyük hezimete uğramasıyla tarih sayfasındaki yerini almıştır.

Vatana olan sadakati nedeniyle kanının son damlasına kadar savaşan Türk askeri, büyük kayıplar yaşadığı anlarda dahi cesaretini ve umudunu yitirmemiştir. Çünkü onlar, büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet kurmak istiyordu. Çünkü onlar "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir." diyen Mustafa Kemal'in askerleriydi.

Yüz binlerce askerimizin şehit olduğu Çanakkale Savaşları; Türk Milletinin onuruna nasıl sahip çıktığını, sadece bağımsızlığı için yaşadığını, vatan aşkını her şeyin üstünde tuttuğunu göstermiştir.
Bu anlamlı günde; Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

RUHLARI ŞAD OLSUN...
Mehmet TELLİ
Tarih Öğretmeni

Perşembe, Mart 19, 2009

ÇANAKKALE ZAFERİNİ KUTLADIK, ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

18 Mart Şehitler Günü ilçemizde ve okulumuzda törenlerle kutlandı. İlk tören Hükümet Meydanında gerçekleşti. İlçe Kaymakamı İsmail Demirhan, Garnizon Komutanlığı'na vekalet eden Jandarma Albay Nihat Akçay, Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, Cumhuriyet Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu başta olmak üzere ilçe protokolünün katıldığı törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu gerçekleştirildi.
Çelenkler sunuldu, saygı duruşu sırasında askerler tarafından saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesinden sonra törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Gerçekleşen tören sonrasında ilçe protokolü Söke Şehit ve Gazi Aileleri Derneği'ni ziyaret etti. Daha sonra Efes Sineması'nda gerçekleşen salon programına geçildi. Okulumuz tarafından hazırlanan anma programında okul müdürümüz Kazım Alp ve müdür yardımcımız Mehmet Telli birer konuşma yaptılar. Okulumuz öğrencilerinden Özge Esin "Çanakkale Şehitlerine" şiiririni okudu. Anma töreninde okul öğretmenlerimizden Hilâl Güler, Ayşe Dündar Aşık, Nusret Talimci ve öğrencilerimiz tarafından sahneye konulan oratoryo beğeni topladı. İzleyiciler, özelilkle şehit aileleri duygusal anlar yaşadılar. Okulumuz öğrencilerine Çanakkale'nin geçilmez olduğunu bir kez daha hatırlattıkları için teşekkür ederiz.

Pazar, Mart 01, 2009

2009 BİLİM FUARIMIZDAKİ DAVETLİMİZ: GÖNLÜM ANADOLU'YA DÜŞTÜ YAZARI ALİ SARAYKÖYLÜ



Gönlüm Anadolu'ya Düştü





2009 BİLİM FUARIMIZDAKİ DAVETLİMİZ: GÖNLÜM ANADOLU'YA DÜŞTÜ YAZARI ALİ SARAYKÖYLÜ





4 / 5 Haziran 2009 tarihlerinde okulumuz Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Bilim Fuarı'na, "Gönlüm Anadolu'ya Düştü" kitabının yazarı Ali Sarayköylü davetlimiz olarak katılacak.


Sökeli yazar Ali Sarayköylü, "Edebiyat Etkinliklerimiz" içinde öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, davetlilerimiz ve velilerimizle tanışacak, eserinin tanatımını da yapacak.


Değerli öykücümüzün büyük ilgi çekeceğini umuyoruz.








Ali Sarayköylü





Ali Sarayköylü kimdir?





1951 yılında Söke'de dünyaya geldi. Henüz 5 yaşındayken babasını kaybeden Sarayköylü, Devlet Parasız Yatılı Sınavlarını kazanarak, eğitimin tamamladı. Öğretmen olarak Anadolu'nun pek çok yöresinde görev yaptı. Ömrünün 10 yılını yurt dışında geçirdi, Avrupa ülkelerinin tamamını dolaştı Söke Ekspres gazetesinde günlük köşe yazıları yazdı.


Emekli olan Ali Sarayköylü, evli ve bir çocuk babasıdır.





Basılmış eserleri:


Gönlüm Anadolu'ya Düştü (Hikâyeler, İlk baskı: Cumhuriyet Ofset - 2009 Söke)