Cuma, Mart 20, 2009

ÇANAKKALE ZAFERİ

Seyit Onbaşı ve Torunu

Vatana olan sadakati nedeniyle kanının son damlasına kadar savaşan Türk askeri, büyük kayıplar yaşadığı anlarda dahi cesaretini ve umudunu yitirmemiştir.

Türk tarihinin dönüm noktasını oluşturan Çanakkale Zaferi, Türk Milletinin istiklâl ve egemenlik yolunda verdiği destansı mücadelenin diğer adıdır. Şehitler diyarı olarak bilinen Çanakkale'de toprağın her karışı şehitlerimizin kanıyla sulanmıştır. Ezelden beri hür yaşayan Türk Milleti'nin, gösterdiği, insan üstü gayretin ödülü olan Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Şavaşı'nın kazanılmasının kilometre taşıdır.

Türk Milleti, yokluğa, yoksulluğa, donanımsız ordusuna rağmen Çanakkale'nin geçilmez olduğunu, esaret zincirlerini kırarak ve yeniden şaha kalkarak tüm dünyaya kanıtlamıştır. Kumkale'de, Beşike'de, Bolayır'da, Seddülbahir'de, Arıburnu'nda, Kabatepe'de, Conkbayırı'nda, Anafartalar'da verdiği bağımsızlık savaşı ile düşman donanmalarını Boğaz'ın serin sularına gömen Türk Milleti, karada da düşmana geçit vermemiştir.

Askeri deha Mustafa Kemal kumandasında yapılan Çanakkale Savaşı; Mehmetçiğin azmi, Anadolu insanının da inancı sayesinde üstün donanımlı düşman ordularının büyük hezimete uğramasıyla tarih sayfasındaki yerini almıştır.

Vatana olan sadakati nedeniyle kanının son damlasına kadar savaşan Türk askeri, büyük kayıplar yaşadığı anlarda dahi cesaretini ve umudunu yitirmemiştir. Çünkü onlar, büyük bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devlet kurmak istiyordu. Çünkü onlar "Ben size taarruz emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zaman içinde yerimize başka kuvvetler ve başka komutanlar geçebilir." diyen Mustafa Kemal'in askerleriydi.

Yüz binlerce askerimizin şehit olduğu Çanakkale Savaşları; Türk Milletinin onuruna nasıl sahip çıktığını, sadece bağımsızlığı için yaşadığını, vatan aşkını her şeyin üstünde tuttuğunu göstermiştir.
Bu anlamlı günde; Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ü, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.

RUHLARI ŞAD OLSUN...
Mehmet TELLİ
Tarih Öğretmeni

Hiç yorum yok: