Cumartesi, Mart 12, 2011

GİZLİ KAHRAMANLAR

Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sevgi dağıtıp içimizi aydınlatan öğretmenler bizi doğruya yöneltir, çağdaş bireyler olmamız için çaba harcarlar. Dünyayı tanıtırlar bize. Gerçeği, yeniliği, gelişmeli ve bilimi anlatırlar. Yeteneklerimizin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi erensel değerlere ulaşmamızı sağlarlar.
Bir mumu düşünün. Mumu yaktığımızda nasıl ki hem kendini, hem çevresini aydınlatıyorsa, öğretmenler de böyledir. Derse girdiği zaman öğrencilerinin meraklı bakışları ve öğrenme heveslerini görünce ışığını yakar, onları aydınlatarak bilgiye doyurur. Nasıl bir anne, bebeğini sütle doyuruyorsa, öğretmenler de öğrencilerini bilgiyle doyurur. Onların en büyük mutluluğu, öğrencilerini yıllar sonra belli yerlerde görüp gurur duymalarıdır. Öğrenciler onların evlatları gibidir. Her anne baba evladının en iyi yerlerde olmasını ister. Aynı öğretmenler gibi.
Öğretmen mesleğini sadece okulda yapmaz. Her an, her konuda bize yardım etmek için çırpınırlar. Öğretmenlik özveri ve sabır ister. Bir anne evladına hiçbir şey beklemeden sevgi ve şefkatini esirgemiyorsa, öğretmen de sevgisini hiçbir öğrencisinden esirgemez.
Siz bizim dünümüz, bugünümüz ve yarınımızsınız. Sizin kutsal ellerinizle biçimlenen bizler, yarının güzel Türkiye'sini mutlaka kuracağız, şüpheniz olmasın.
Dünyanın en saygın insanları olan siz öğretmenlerimin önünde saygıyla eğiliyorum. Geleceğimiz, gözlerinizde gördüğümüz ışıklar kadar aydınlık olsun.

Ezgi SAKLIM

Hiç yorum yok: