Salı, Mart 30, 2010

HİLMİ FIRAT ANADOLU LİSESİNİN KONUĞU YAZARIMIZ CAĞBAYIR OLACAK

Yaşar Çağbayır ve Oyhan Hasan Bıldırki

YENİ SOKE
İsmail ERAVCI
27 Mart 2010, yıl: 17 Sayı: 4877


Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesince hazırlanan 29 Mart Kütüphanecilik Haftası etkinliklerinde, hazırladığı 246 bin kelimelik Ötüken Türkçe Sözlük ile bir anda Türkiye'nin sanat gündemine giren gazeteniz YeniSöke yazarı Yaşar Çağbayır, konuk olacak.
Çarşamba ve Perşembe günleri düzenlenen Hilmi Fırat Anadolu Lisesi Bilim, Kültür ve Sanat Fuarı'nda konuk yazar olarak katılan yazarımız Yaşar Çağbayır; Türk, İtalyan ve Hollandalı öğrencilere tanıtıldı.
Okulun Türk Dili ve Edebiyat öğretmeni Hilâl Güler başkanlığında 11 sınıf öğrencileri Ayşegül Karaca, Hatice Korkunç, Meryem Tezcan, Emine Önder, Özge Ören, Burak Köroğulları, Mahmut Bakır, Ozan Aslan, Hidayet Aral ve Cennet Kavçakar tarafından Bilim Fuarı etkinlikleri hazırlandı.
Hazırladıkları stantta Türk kültürünü tanıtma amacında olduklarını söyleyen Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hilal Güler; "Bu sene Nasrettin Hoca, Yunus Emre ve Mevlana'yı işledik. 10'ar dakikalık slaytlar ve kitapçıklar hazırladık. Biz kütüphanecilik kulübü olarak arşiv çalışmasını geçen yıl başlatmıştık ve ilk yılımıza Oynan Hasan Bıldırki ve Halil Özşarlak isimleri ile başlamıştık. Bu yıl arşivimize Yaşar Çağbayır'ı da ekledik. 29 Mart 2010 Pazartesi günü kendisini okulumuz salonunda ağırlayacağız." dedi.
Hilâl Güler, Kütüphanecilik Kulübü olarak öğrencilerin şiir ve yazı çalışmalarını Genç Görüş adlı internet sitesinde yayınladıklarını, bunun yanında 90'ar dakikalık ders materyallerini Bakanlığa göndereceklerini belirterek; emeği geçen öğrencilere teşekkür etti.

Hiç yorum yok: