Cumartesi, Mayıs 09, 2009

KÜTÜPHANEMİZ YENİLENDİ



Okulumuz kütüphanesi yenilendi. Okulumuz Kütüphanecilik Kulübü öğretmenleri ve öğrencileri yaptıkları sene başı toplantısında "Teknoloji çağına rağmen kitapların dünyasından uzak kalmamalıyız." Görüşünde birleştiler. Okumanın yosun tuttuğu, neredeyse kitap okumamalarıyla övünenlerin arttığı bir toplumda araştıran, üreten, yenilikçi kimliklere sahip öğrencilerimizi okuyucu kimliğiyle öne çıkarabilmek için kütüphanenin daha modern ve daha işlevsel hale getirilmesinin çareleri arandı.
Bu anlayıştan hareketle öğretmen, öğrenci, veli işbirliğiyle neler yapabileceğimiz araştırıldı. Küçük ve kasvetli bir mekânın okuyuculara nasıl daha iyi hitap edeceği tartışıldı. Mekânın nasıl donatılacağı Kütüphane Kulübü öğretmenimiz Hilâl GÜLER tarafından tasarlandı. Öğrenci velilerimizden Deniz - Mehmet NALCI çifti kütüphanemizin raf, bilgisayar masası, çalışma masası ve dolabının yapımını üstlendi. Yine öğrenci velilerimizden marangoz Murat TÜCCAR okuma masamızı yaptı. Taban döşemelerinin yapımı için de Kütüphane Kulübü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katkıda bulundu. Okul idaresi de kütüphanemize yeni kitaplar kazandırdı. Sonuçta elbirliğiyle rahat, güzel ve huzurlu bir okuma ortamına kavuşmuş olduk.
Okuyan bireyler arttıkça huzurlu bir toplum olabileceğimiz inancıyla emeği geçen herkese dişe dokunur bir iş yaptıklarının altını çizerek teşekkürü bir borç biliriz.
Kitapların renkli dünyasını ziyaret etmek isteyenleri kütüphanemizde görmekten mutluluk duyarız.

Kütüphanecilik Kulübü Öğretmenleri
Gülçin GÜLAL, Hilâl GÜLER, Gülşah ÖZKESİCİ, Ali ÖZŞAHAN

Kütüphanecilik Kulübü Üyeleri
9-A, 9-B, 9-D, 10 FEN-A, 10 FEN-B, 10 FEN-C, 10 FEN-B1, 10 FEN-C1, 11 FEN-C


İLK KÜTÜPHANELER * MUSTAFA KEMAL YILMAZ



"İlk Kütüphaneler" sunusunu açmak için, yukarıdaki bağlantıya tıklamanız, karşınıza çıkan menüde "Aç"ı tıklatıkdan sonra biraz beklemeniz gerekiyor.

Sunuyu kendi bilgisayarınıza da indirebilirsiniz.


Yenilenen kütüphanemiz

Hiç yorum yok: