Cumartesi, Haziran 07, 2008

HİLMİ FIRAT ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİLERİNİ SERGİLEDİ

Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nin eğitim-öğretim yılı sonu dolayısıyla düzenlediği "Geleneksel 5. Bilim-Kültür-Sanat Fuarı" sergileri ve sundukları deneyler beğenildi.
06 Haziran 2008 Cuma 01:21

Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi


Söke Hilmi Fırat Anadolu Lisesi'nin eğitim-öğretim yılı sonu dolayısıyla düzenlediği "Geleneksel 5. Bilim-Kültür-sanat Fuarı" sergileri ve sundukları deneyler beğenildi.
Dün saat 11.00'de açılması gereken sergi, Söke'de protokolün programı yoğun olunca 11.45 sıraları Kaymakam Celil Ateşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Serin ile öğrenci velileri ve bazı davetlilerin katılımıyla açıldı. Okulun üç katında salonlarda ve sınışarda öğrenciler gördükleri matematik, kimya, fizik, biyoloji gibi derslerde öğrendiklerini öğretmenlerinin de yardım ve destekleriyle deneysel olarak sergilediler. Protokol üyeleri tüm sergileri gezerek öğrencilerden bilgiler hakkında bilgiler aldılar.

*Kaymakam Ateşoğlu'nun kan grubu tuttu

Sergide bir grup öğrenci Kaymakam Celil Ateşoğlu'nun kan grubunu teşhis etmek istedi. Kaymaka'dan kan alan öğrenciler kısa sürede deneylerini tamamlayarak Ateşoğlu'na kanının (0 RH +) olduğunu söyleyince Kaymakam Ateşoğlu öğrencileri kutladı.

*Menderes'in kirliliğini kanıtladılar

Biyoloji öğretmenleri Selda Acar öncülüğünde su kirliliğini deneylerle araştıran Berna Uluca, Fulya Özenmiş,Aliye Erol, Ceren Çavuşoğlu, Sevil Dinçer ve Elif Ateş adlı öğrencilerin çalışması da ilgi çekti. Öğrenciler, Büyük Menderes Nehri'nden Şehir içme suyu şebekesinden sulayıp büyütmeye çalıştıkları biber, fasülye gibi bitkileri sergilediler. Menderes suyu ile sulanan bitkilerin büyümedikleri dikkat çekerken öğrenciler; "Doğal kaynaklarımızın korunmasına önem çekmek istedik. Kirliliğin ekonomik boyutu olduğuna dikkat çekerek Menderes Nehri'nin kirlenmesini önleyici tedbirler alınması gerektiğini vurgulamak istedik" dediler.

*Yahya Kemal unutulmadı

Sergide ünlü şairimiz Yahya Kemal de unutulmadı. Edebiyat Grubu öğrencileri çaldıkları klasik gitar eşliğinde Yahya Kemal şiirlerinden örnekler okurlarken Türk Sanat Müziği şarkıları da seslendirdiler. Sergide ayrıca müzikle büyütülen bitkiler, çeşitli fiziki deneyler de sergilendi. Öğrencilerin çalışmaları, sergiyi gezenlerce takdire değer bulundu. Okul Müdürü Kazım Alp ile okul öğretmenleri ve öğrencileri beşinci kez böylesine kapsamlı bir sergiyi daha başarıyla tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşadıkları her hallerinden hissediliyordu.

Hiç yorum yok: